Nieuws

Nieuws

Verhoging van de minimum lonen

Per 1 januari 2020 gaan de minimumlonen omhoog. De brutobedragen van het wettelijk minimumloon en minimumjeugdloon stijgen met 1,1% in het nieuwe jaar. Deze bedragen worden ieder half jaar aangepast aan de ontwikkeling van de gemiddelde cao-lonen in Nederland. De nieuwe bedragen gelden voor een volledige werkwerk. In de meeste gevallen is dat 36,38 of 40 uur per week.

Lees meer
Nieuws

Gooi het oude btw-nummer niet weg

Vanaf 1 januari 2020 krijgen eenmanszaken in Nederland een nieuw btw-identificatienummer van de Belastingdienst. Dit nieuwe nummer heeft geen koppeling meer met het BSN-nummer. Maar dit betekent absoluut niet dat je jouw oude btw-nummer moet weggooien. Waarom niet? Dat leggen wij je uit.

Lees meer
Nieuws

Laatste mogelijkheid afkoop pensioen in eigen beheer

Als dga kun je tegenwoordig niet meer pensioen in eigen bv opbouwen. Alleen dit jaar nog kun je als dga het bestaande pensioen met korting afkopen.

Lees meer
Nieuws

Starten als horecaondernemer

Een eigen horecaonderneming starten, dat is waar veel mensen van dromen. Er zijn wel een aantal stappen die je moet ondernemen voor je een horecaonderneming kunt starten. Om je een beetje wegwijs te maken hebben wij een handige checklist gemaakt. Dit zijn de belangrijkste stappen.

Lees meer
 
1 2 3