Laatste mogelijkheid afkoop pensioen in eigen beheer

Door: Arnaud Korthouwer

Datum: 14 november 19

Als dga kun je tegenwoordig niet meer pensioen in eigen bv opbouwen. Alleen dit jaar nog kun je als dga het bestaande pensioen met korting afkopen.

Sinds 1 juli 2017 is het al niet meer mogelijk om pensioen in eigen bv op te bouwen. De wetgever heeft besloten om de afkoop van het pensioen fiscaal te faciliteren. In 2019 kun je voor het laatst gebruik maken van deze kortingsregeling. De regeling bedraagt 19,5, wat betekent dat je over 80,5% belasting betaald. Bij afkoop ben je in 2019 geen 20% revisierente verschuldigd.

Afkopen melden

Wil jij jouw pensioen dit jaar nog met korting afkopen? Dan moet je dat op tijd melden bij de Belastingdienst. Op de website van de Belastingdienst vind je een hier een informatieformulier over.

Het is ook mogelijk om het pensioen af te stempelen naar de fiscale waarde en omzetten in een oudedagsverplichting. Ook dit moet via het formulier worden gemeld aan de Belastingdienst. Je kunt het opgebouwde pensioen ook bevriezen.

Ben jij een dga en heb je vragen over het afkopen van pensioen in eigen beheer? Of andere vragen op gebied van administratie? Het Rekenlokaal helpt je graag. Neem voor meer informatie contact met ons op via het contactformulier of bel naar 072 - 20 13 036.

Laatste mogelijkheid afkoop pensioen in eigen beheer