Uitstel van belasting door coronavirus

Datum: 16 maart 20

We kunnen allemaal niet meer om het coronavirus heen. Veel ondernemers voelen de gevolgen van het virus en krijgen financiële problemen. Om de gevolgen wat te verzachten neemt de Belastingdienst maatregelen. Heb jij als ondernemer of zzp’er last van betalingsproblemen door het coronavirus? Dan kun je vragen om een bijzonder uitstel van betaling.

Uitstel aanvragen

Voor de volgende aanslagen kun je een uitstel van betaling aanvragen:

  • Inkomstenbelasting
  • Vennootschapsbelasting
  • Omzetbelasting
  • Btw-belasting
  • Loonbelasting

Dit doe je door een brief naar de Belastingdienst te sturen. Vraag daarin uitstel van betaling aan en leg uit hoe je in de betalingsproblemen bent gekomen door corona.

Lever bij de brief ook een verklaring van een derde deskundige aan. Daarbij kun je denken aan een externe consultant, financier of een brancheorganisatie. Maar ook jouw eigen accountant of financieel adviseur kan een verklaring opstellen. Vanuit de verklaring moet blijken dat er sprake is van bestaande betalingsproblemen, dat dit een gevolg is van het coronavirus en dat jouw onderneming levensvatbaar is.

Andere regelingen

Er komt een nieuwe regeling die werkgevers kunnen aanvragen voor een substantiële tegemoetkoming in de loonkosten. Zo kunnen zij werknemers gewoon doorbetalen. Houd de website van rijksoverheid goed in de gaten voor de actuele regelgeving en tegemoetkomingen. 

Het zijn lastige tijden voor ondernemers. Wil jij ondersteuning bij het aanvragen van uitstel? Het Rekenlokaal helpt je hier graag bij. Neem voor meer informatie contact met ons op via het contactformulier of bel naar 072 – 20 13 036.

Uitstel van belasting door coronavirus