Wanneer moet je overstappen van boekhouder?

Door: Arnaud Korthouwer

Datum: 28 november 19

Veel mensen hebben een vaste boekhouder die al jaren de boekhouding verzorgt. In de meeste gevallen gaat dat goed, maar in sommige gevallen beweegt de boekhouder niet mee met het bedrijf en is de match er niet meer. Wanneer is het tijd om jouw boekhouder te vervangen? Volg deze checklist en bekijk of jouw boekhouder nog een goede match met jou is!

Kosten

Tegenwoordig kunnen boekhouders veel online en volgens geautomatiseerde processen regelen. Door de digitalisering kost het bijhouden van de boekhouding minder tijd en kunnen de kosten omlaag. Is jouw boekhouder niet goedkoper geworden in de afgelopen vijf jaar? Dan kan het overstappen van een boekhouder jou een flinke kostenbesparing opleveren.

Inzicht

Vraag jij je altijd af hoe je ervoor staat en zou je graag zelf inzicht willen krijgen in jouw cijfers? Bij Het Rekenlokaal vinden we het meer dan logisch dat jij altijd bij jouw cijfers kunt. Je moet altijd en overal kunnen inzien hoe je er financieel voorstaat, zodat je goede keuzes kunt maken. Biedt jouw huidige boekhouder deze mogelijkheid niet en krijg je te laat inzicht? Dan is het misschien wel tijd om over te stappen.

Bankkoppeling

Het is al een aantal jaar mogelijk om bankgegevens dagelijks digitaal in te lezen in de boekhouding. Hierdoor hoeven bankafschriften niet meer handmatig te worden ingevoerd en wordt er geen onnodig werk gedaan. Is er geen bankkoppeling geactiveerd, dan maakt jouw boekhouder onnodig veel uren en krijg jij hoge facturen.

Aanleveren

Lever jij jouw administratie nog op papier aan? Dat is niet meer van deze tijd en brengt onnodig veel werk met zich mee. Het Rekenlokaal is een modern boekhoudkantoor dat werkt met geautomatiseerde en digitale processen. Hierdoor doen wij nooit onnodig werk en krijg jij geen verrassend hoge facturen binnen.

Overstappen van boekhouder

Herken jij bovenstaande situaties, maar zie je op tegen het overstappen? Het Rekenlokaal begeleidt jou hierbij. Veel mensen denken dat het overstappen van boekhouder veel gedoe is, maar dit hoeft helemaal niet zo te zijn. Ben jij niet meer tevreden met jouw huidige boekhouder? Dan helpt Het Rekenlokaal jou graag. Wij zorgen ervoor dat alles netjes wordt overgenomen en geregeld met jouw huidige boekhouder.

Heb je vragen over het overstappen van boekhouder of over de dienstverlening van Het Rekenlokaal? Neem dan contact met ons op via het contactformulier of bel naar 072 - 20 13 036.

Wanneer moet je overstappen van boekhouder?