Voorkom deze fouten bij de IB-aangifte

Datum: 20 februari 20

Voor we het weten kunnen we weer aangifte doen van de inkomstenbelasting. Vanaf 1 maart mogen ondernemers hun IB-aangifte over 2019 doen. Veel ondernemers kiezen ervoor om de IB-aangifte zelf te doen en gaan er vanuit dat ze de aangifte op de juiste manier hebben ingevuld. Maar het blijkt dat maar liefst 4 van de tien aangiftes niet kloppen. In de meeste gevallen komt dit door slordigheid of onwetendheid. Voorkom fouten door rekening te houden met onderstaande punten.

Verkeerde gegevens invullen

De IB-aangifte is een klusje dat niet iedere ondernemer leuk vindt en het daardoor misschien overhaast invult. Hierdoor is een fout snel gemaakt. Heb je een cijfer of letter verkeerd ingevoerd dan klopt de aangifte direct niet meer. Neem daarom de tijd om alles goed in te vullen en controleer altijd alle gegevens die je hebt ingevuld.

Privé kosten

MKB’ers maken vaak kosten die ze niet zakelijk opvoeren. Maak jij zakelijke kosten privé zoals een zakelijke rit met jouw privéauto, werkkleding of telefoonkosten? Dan kun je dat aftrekken van de winst. Hierdoor betaal je minder belasting.

Verkeerde WOZ-waarde

Voor de aangifte van afgelopen jaar moet je niet de WOZ-waarde invullen die je in januari dit jaar hebt ontvangen, maar die je vorig jaar januari hebt ontvangen. Vul dus niet de bedragen in die je begin dit jaar hebt ontvangen. Gebruik de WOZ-beschikking van het jaar ervoor.

Aftrekposten vergeten

Er zijn een aantal aftrekposten waarmee jij jouw fiscale winst kunt verlagen. Dit zorgt weer voor een belastingvoordeel. Laat je adviseren om welke aftrekposten dit gaat en wat voor jou een verstandige keuze is.

Een foutje is zo gemaakt en soms zijn er dingen waar je niks van wist, maar waardoor jij jezelf fiscaal te kort doet. Het Rekenlokaal helpt je dan ook graag met jouw IB-aangifte. Bespaar tijd en voorkom een foute aangifte door het uit te besteden aan Het Rekenlokaal. Wij zorgen ervoor dat jouw IB-aangifte op de juiste manier wordt ingediend. Wil je hier meer over weten? Neem dan contact met ons op via 072 – 20 13 036 of vul het contactformulier in.

Voorkom deze fouten bij de IB-aangifte